Uutiset

Tikkurilan Mieskuoro ja Vantaan Laulu yhdistyivät, Uusi kuoro on Vantaan Mieskuoro Vantasia

Useilla tahoilla mieskuorolaulun piirissä on jo jonkin aikaa virinnyt ajatus suuremmista kuorokokoonpanoista, erimuotoisesta yhteistyöstä ja yhdistymisestä kuorojen välillä.

Tikkurilan Mieskuoro ja Vantaan Laulu ovat jo vuonna 2017 alkaneiden toiminnan yhdistysmiskeskustelujen pohjala tarkentaneet edelleen yhteisen, uuden vantaalaisen mieskuoron perustamiseen tähtääviä suunnitelmiaan.

Noiden suunnitelmien tuloksena pidettiin keskiviikkona 28.8. uuden kuoron perustamiskokous, jossa se sai nimekseen "Vantaan Mieskuoro Vantasia".

Toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi kuuntelemaan ja tutustumaan uuden mieskuoromme harjoituksiin keskiviikkoisin klo 17:45 Vantaan kansainvälisellä koululla, Hagelstamintie 1, 01520 - Tervetuloa.

Puheenjohtajan tilannekatsaus viime ja tähän vuoteen 2019

Kuten aikaisemmin olen tällä sivulla todennut, on mieskuorolaulu tunnetusti sosiaalisen kanssakäymisen ja harrastamisen aatelia, joka ei pelkästään pidä jäseniään iloisen laulu- ja musiikkiharrastuksen tiellä, vaan vaikuttaa todistetusti eliniän odotukseen erittäin positiivisesti. Yhteiset harjoitukset, sopivin ajoin pidetyt laululeirit, monet kevät-, jouluja muut konsertit sekä konserttimatkat pitävät mieskuorolaiset jatkuvasti positiivisessa vireessä.

Viime vuodet ovat olleet kuitenkin yleisesti ottaen mieskuorojen etsikkoaikaa, sillä nuorten ja ennen kaikkea keski-ikäisten miesten kiinnostus kuorolaulua kohtaan on ollut merkittävän heikkoa. Kaikkien mieskuorojen yhteinen ongelma on ollut näin ollen ikääntyminen ja sitä kautta kuorojen pieneneminen. Useilla tahoilla mieskuorolaulun piirissä onkin jo jonkin aikaa virinnyt ajatus suuremmista kuorokokoonpanoista, erimuotoisesta yhteistyöstä ja yhdistymisestäkin kuorojen välillä.

Tikkurilan Mieskuoro ja Vantaan Laulu ovatkin jo vuonna 2017 alkaneiden toiminnan yhdistymiskeskustelujen pohjalta tarkentaneet yhteisen, ”Vantaan Mieskuoron” perustamiseen tähtääviä suunnitelmia tarkoitusta varten perustetun yhteistyöryhmän useissa kokouksissa sekä viime että tänä vuonna 2019. Molemmilla kuoroilla on ollut jo vuoden 2018 aikana yhteisiä viikkoharjoituksia, lauleileirejä ja yhteisesiintymisiä Octoberfestissä ja vuoden lopun lukuisissa joulukonserteissa Helsingin pitäjän Pyhän Laurin, Myyrmäen-, Kivistön ja Rekolan kirkoissa, joissa on ollut yhteensä yli kolme tuhatta joulukonserttivierasta.

Toivomme saavamme laulajiemme reippaaseen joukkoon uusia jäseniä joko yksittäisistä asiasta kiinnostuneista tai esim. kuoroyhteistyön kautta voidaksemme toteuttaa yhä enenevässä määrin ”Vantaan Mieskuoron” kehittymistä. Tule tutustumaan ja kuuntelemaan harjoituksiamme keskiviikkoisin Vantaan Kansainvälisellä koululla, Hagelstamintie 1, 01520 Vantaa klo 17.30 alkaen. Siispä nyt vain reippaasti ilmoittautumaan taiteelliselle johtajallemme, Jussi Linnanmäelle (p. 040 9109764/ sähköposti Jussi Linnanmäki ), joka ohjaa kuorostamme kiinnostuneita eteenpäin yhteisessä asiassamme ilman minkäänlaisia sitoumuksia.

Tikkurilan Mieskuoro

Juha Kinnunen

puheenjohtaja

Puheenjohtajan katsaus nykytilanteeseen 2017

Mieskuorolaulu on tunnetusti sosiaalisen kanssakäymisen ja harrastamisen aatelia, joka ei pelkästään pidä jäseniään iloisen laulu- ja musiikkiharrastuksen tiellä, vaan vaikuttaa todistetusti eliniän odotukseen erittäin positiivisesti. Yhteiset harjoitukset, sopivin ajoin pidetyt laululeirit, monet kevät-, joulu- ja muut konsertit sekä konserttimatkat pitävät mieskuorolaiset jatkuvasti positiivisessa vireessä.

Viime vuodet ovat olleet kuitenkin yleisesti ottaen mieskuorojen etsikkoaikaa. Innostavista kuorolaulua käsittelevistä TV-ohjelmista ja moninaisista erittäin näkyvistä tempauksista huolimatta nuorten ja ennen kaikkea keski-ikäisten miesten kiinnostus kuorolaulua kohtaan on ollut merkittävän heikkoa. Kaikkien mieskuorojen yhteinen ongelma on ollut näin ollen ikääntyminen ja sitä kautta kuorojen pieneneminen. Useilla tahoilla mieskuorolaulun piirissä onkin jo jonkin aikaa virinnyt ajatus suuremmista kuorokokoonpanoista, erimuotoisesta yhteistyöstä ja yhdistymisestäkin kuorojen välillä. Tällainen kehitys on varmasti odotettavissa ajan mittaan vaikkapa koko Uudenmaankin mieskuorojen osalta.

Samainen kehityskaari on ollut havaittavissa Tikkurilan Mieskuorossakin. Vuonna 2012 Wieniin, Itävaltaan suuntautuneen menestyksekkään konserttimatkamme jälkeen on kuoromme kalibroinut toimintojaan monella tavalla aina näihin päiviin saakka. Kuoron laulamisen ja esiintymisen taso tuotteena on se kaikkein merkittävin asia, joka ratkaisee kuoron menestymisen niin laulullisesti kuin taloudellisestikin, ja siksi viime vuosina on Tikkurilan Mieskuorossa työskennelty paljon noiden kahden perusasian kehittämiseksi.. Olemme voineet nauttia kahden eestiläisen kuoron taiteellisen naisjohtajan opastuksesta, opetuksesta ja asiantuntevasta otteesta kuoromme kehityksen hyväksi. Samalla on tarkistettu, tarkennettu ja kehitetty jokaisen kuorolaisen laulutaitoa eri stemmoissa.

Nykyinen nuorekas ja osaava taiteellinen johtajamme Jussi Linnamäki on taas tuonut omalta osaltaan aivan uuden otteen laulamisen tekniikoihin ja yhteisen soinnin harmoniaan. Hän on työstänyt nuoruuden innolla ja innostamisella kuorollemme uuden laulullisen tason ja hengen. Tästä onkin hyvä jatkaa.

Toivomme saavamme laulajiemme reippaaseen joukkoon Tikkurilan Mieskuorossa uusia jäseniä joko yksittäisistä asiasta kiinnostuneista tai esim. kuoroyhteistyön kautta voidaksemme toteuttaa yhä enenevässä määrin ”Vantaalaisen Suuren Mieskuoron” kehittymistä tulevina vuosina. Tule tutustumaan ja kuuntelemaan harjoituksiamme torstaisin Viertolan koululla, Liljatie 2, 01300 Vantaa klo 18.00 alkaen. Siispä nyt vain reippaasti ilmoittautumaan Markku Eldille (p. 0400 512838 / sähköposti markkue@gmail.com ), joka ohjaa kuorostamme kiinnostuneita eteenpäin yhteisessä asiassamme ilman minkäänlaisia sitoumuksia.

Tikkurilan Mieskuoro

Juha Kinnunen

puheenjohtaja

Juha Kinnunen puheenjohtajaksi
Tikkurilan Mieskuoron joulukonsertti 15.12.2016 Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa päätti kuoron menestyksekkään viiden joulukonsertin sarjan. Konsertin jälkeisessä tilaisuudessa ojensi Markku Eld puheenjohtajan nuijan uudelle puheenjohtajalle Juha Kinnuselle.

picture

Uusia laulajia haetaan! :

MIES, ANNA ÄÄNELLESI MAHDOLLISUUS!

Jos olet musikaalinen ja tiedät omaavasi ihan hyvän lauluäänen, niin tule mukaan reipashenkiseen Tikkurilan Mieskuoroon. Ilmoittaudu rohkeasti "kuunteluoppilaaksi" harjoituksiimme ja tule kokemaan rennossa joukossamme kuorolaulun taikaa. Mikäli haluat tulla kuoromme jäseneksi, niin johtajamme Jussi Linnanmäki auttaa sinua mielellään löytämään oman paikkasi kuorossamme. Ilmoita puheenjohtajallemme Markku Eldille, markkue@gmail.com, puh. 0400-512838, tulostasi sinulle sopivana torstaina harjoituksiimme klo 18.00 Havukosken koululle, Tarhakuja 2, Vantaa

TIKKURILAN MIESKUORO osallistui Vaasan kuoro festivaaleille 13. - 17.5.2015

Kuoro esiintyi festivaalin tapahtumissa Lauantaina 16.5 ja Sunnuntaina 17.5.

picture

TIKKURILAN MIESKUORON JUHLAKONSERTTI 5.10.2013

Tikkurilan Mieskuoro juhlisti 40-vuotis taivaltaan Vantaan lukiossa 5.10.

picture

Tikkurilan Mieskuoro on kuvassa valmistautumassa 40-vuotis juhlakonserttiinsa, joka pidettiin 5.10. Tikkurilan Lukion Auditoriossa. Kuoroamme johti Karin Taukar ja laulusolistinamme oli mezzosopraano Annaliisa Pillak. Pianosäestyksestä huolehti Evi Kant, sekä kitarasäestyksestä, kuoromme jäsen, Begt Holmström. Bassoa soitti Elina Pitkäranta. Konsertillamme ei ollut mitään varsinaista tarinaa, eikä seurattu mitään tiettyä aikajanaa TMK:n historiassa. Tarkoituksenamme oli esitellä kuoron monipuolisuutta, joten ohjelmistokin oli valittu sitä silmällä pitäen. Konsertin ensimäiseen osioon oli valittu klassista mieskuoromusiikkia, jotka esitettiin Acapellana. Mukana oli tosi vaativiakin teoksia.

Konsertin toinen osa oli varattu viihteellisemmälle materiaalille. Annaliisa lauloi kanssamme kaksi laulua sekä yhden yksinlaulun. Lauluyhtye tiXingers lauloi suvereeniseen tyyliinsä, jonka jälkeen kuulimme jopa Bravo huutoja yleisöstä. Auditorio oli lähes täynnä. Muutama istumapaikka oli jäänyt vapaaksi. Paikalla oli useita kuoronjohtajia, sekä musiikin opettajia, jotka ovat konserttimme jälkeen antaneet hyvin positiivista palautetta. Karin johti kuoroamme tarkasti kuin kello. Oli helppo seurata hänen työskentelyään. Annaliisa sekä Evi saivat loistavan palautteen, kuten ammattilaisilta voitiin odottaakin. Konsertin päätösnumeroon, kutsuttiin kaikki vanhat kuorolaiset ja johtajat. Ja niin kajautimme Finlandia hymnin, joka kuulosti upealta. Konsertin jälkeen menimme Karonkkaan Hotelli Vantaan, Street Bariin, joka oli meille varattuna. Mutta se on jo toinen tarina.

Pekka Mainio TMK:n varapj.

Kuuntele juhlakonsertin lauluja täältä.


TIKKURILAN MIESKUORON WIENIN KONSERTTI MENESTYS
Tikkurilan Mieskuoro on juuri palannut menestykselliseltä konserttimatkaltaan Wieniin. Noin kaksisataa wieniläistä ja wieninsuomalaista kuulijaa oli kokoontunut 05.10 2012 Wienin vanhan keskustan ylvääseen Minoritenkirkkoon kuulemaan Tikkurilan Mieskuoron konsertin monipuolista ohjelmaa. Ohjelma käsitti sekä suomalaisen mieskuorolaulun perinteisiä isänmaallisia lauluja ja serenadeja että kansainvälisiä tunnettuja kuoroesityksiä ja paikallisten mielestä kaikkein mielenkiintoisimpana suomalaisia tangoja, joita säesti Seppo Lankinen haitarillaan.

Uusi kuoronjohtaja Karin Taukar siivitti kuoron ennen kokemattomaan herkkyyteen ja sopivin osin jyhkeyteen, johon kuulijat eläytyivät syvällisesti. Wienissä asuvien suomalaisten silmät kostuivat kyyneliin viimeistään kuoron laulaessa konsertin lopuksi Finlandian.

Konserttia edeltävänä iltana oli Suomen suurlähettiläs Marjatta Rasi kutsunut kuoron residenssiinsä tuomaan musiikillisen tervehdyksen kotimaasta. Suurlähettiläs tervehti Tikkurilan Mieskuoroa kertomalla Suomen ja suomalaisten roolista Itävallassa ja yhdessä nautitun tervetuliaismaljan jälkeen kuoro lauloi valittuja kappaleita seuraavan päivän konserttiohjelmistosta.

Suomen suurlähettiläs kunnioitti läsnäolollaan seuraavanakin päivänä varsinaista konserttia Minoritenkirkossa. Kirkkoon oli kokoontunut lisäksi lähetystön henkilökuntaa, kunnia-konsuleita, Itävalta-Suomi Seuran jäseniä, suomalaisen seurakunnan kutsumia vieraita, sekä suomalaisten ja itävaltalaisten firmojen edustajia kauppakamarin innoittamina. Tämän lisäksi kirkkoon oli tullut runsaasti paikallisia itävaltalaisia sekä Minoritenkirkon omia seurakuntalaisia. Konserttiohjelmaan eläytyneitä kuulijoita oli kaikkiaan noin kaksisataa.

Wien kaikkinensa oli Tikkurilan Mieskuorolle hieno elämys, joka varmasti kannustaa sen jäseniä uusiin ponnistuksiin heidän luodessaan uutta ohjelmistoa ensi vuoden 40-vuotis syntymäpäivä-konserttia varten. Sitä ennen kuoro kuitenkin esiintyy kuudessa joulukonsertissa Vantaalla.

picture

Tikkurilan Mieskuoro Wien 2012 Minoriten kirkko

picture

Karin Taukar Tikkurilan Mieskuoron johtaja Wien 2012

TIKKURILAN MIESKUOROLLE VIROSTA TAITEELLINEN JOHTAJA – Uudet laulajat tervetulleita
Viime vuodet toimintaansa voimakkaasti kehittänyt Tikkurilan Mieskuoro kääntää uuden lehden vantaalaisessa mieskuorohistoriassa. Kuoro on kutsunut uudeksi taiteelliseksi johtajakseen virolaisen Karin Taukarin. Hänellä on 27 vuoden kokemus kuorojen johtamisesta, joista 17 vuotta mieskuoroissa. Viimeksi Taukar on johtanut Sakala-kuoroa Virossa. Taukar on opiskellut Viron Musiikkiakatemiassa, mistä hän on valmistunut kuoronjohtajaksi ja musiikinopettajaksi. Haluamme virittää kuoromme uudelle tasolle ja haemme samalla uusia osaavia laulajia joukkoomme. ''Tavoitteenamme on tuoda sointiin uudenlaisen harjoittelun kautta puhtautta ja tarkkuutta'', toteaa innostuneena kuoron puheenjohtaja Vesa Savela. Tikkurilan Mieskuorolla on takanaan kymmenen joulukonsertin putki, joissa Karin Taukar oli jo mukana avustavana taiteellisena johtajana. Kuorolaisten vastaanotto on ollut innostunut ja naiskuoronjohtaja on saanut miehet hyvin mukaan uudenlaiseen tapaan opetella sekä esittää mieskuoromusiikkia. Kuorolla on torstaisin klo 18 avoimet ovet uusille laulajille koelauluun Havukosken koululla. ''Joulukonsertit todistivat, että Tikkurila Miekuoro on kyvykäs ja harrastukselleen omistautunut kuoro. Kuoro on saanut hyvän äänenmuodostuskoulutuksen, josta iso kiitos edelliselle kuoronjohtajalle Pekka Itkoselle. Minä haluan puolestani jatkossa kehittää kuoron dynamiikkaa ja monipuolistaa sekä laajentaa repertuaaria", kertoo Karin Taukar Kuoron vuosi 2012 on vilkas ja tapahtumarikas. Kuoron päätapahtuma on konserttimatka Wieniin Itävaltaan.

Tikkurilan Mieskuoron vanha ja uusi johtaja.

picture

Pekka Itkonen ja Karin Taukar onnistuneiden Nordea joulukonserttien jälkeen 8.12.2011.

JOULUKONSERTIT! 20.12.2011 klo 19 Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, 22.12.2011 klo 18 ja 20 Pyhän Laurin kirkko
Tikkurilan Mieskuoron vilkas syyskausi huipentuu perinteisiin joulukonsertteihin. Jouluviikolla kahteen Pyhän Laurin Kirkossa ja yhteen Rekolan Pyhän Andreaan kirkossa esitettävään konserttiin aloitetaan lipunmyynti marraskuussa. Oopperalaulajana ja upeana tenorina tunnettu kuoron taiteellinen johtaja Pekka Itkonen toimii konserteissa myös solistina. Joulukonserteissa esiintyy myös kuoron lauluyhtye tiXingers. Tikkurilan Mieskuoron joulukonsertit: 20.12.2011 klo 19 Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, 22.12.2011 klo 18 ja 20 Pyhän Laurin kirkko. Liput: 15 € aikuiset, 10€ alle 12v lapset, alle kouluikäiset ilmaiseksi. Lipunmyynti: Tikkurilan Kirjakauppa, kuorolaiset ja 45 min. ennen konserttia ovelta. Varmista mukaan pääsysi tilamalla lippusi ajoissa, puh. 0400-270750

18.8.2011: Art Goes to Kapakka 2011!
Tikkurilan Mieskuoron esiintymiset Senaatintori klo 18:30 Ravintola Elite 20:30 Ravintola Wellamo 22:00 Ravintola Botta 22:30

13.2.2011: Miehet tangon lumoissa!
Kevään suurkonsertit 4 mieskuoron voimin on nyt myös facebookissa ja YouTubessa. Lisätietoja oheisesta Miehet Tangon Lumoissa 2011 - julisteesta. Tarkista linkit ja nauti ennakkotunnelmista konsertteihin valmistautumisen aikana!